ADRES     I   ROUTE   I    
 

Route

Met de fiets:
De Verscholen Tuin is veilig en makkelijk te bereiken met de fiets. De Peter Benoitlaan is een zijstraat van de Brialmont-fietsroute  en het grote routepad 12 Amsterdam-Parijs ten zuiden van de snelweg E313 tussen het park rivierenhof en het rond punt van Wommelgem.

De Verscholen Tuin ligt ook langs de Brabantica bedevaart route naar Compostella.

 

Vanaf Antwerpen de Boterlaarbaan volgen voorbij het kruispunt met de Ruggeveldlaan tot de flauwe bocht naar rechts. Daar, voor de kapperszaak (‘Hair Linea”) linksaf slaan. Na 100m versmalt de weg. Neem daar de zandweg links (Peter Benoitlaan). De Verscholen tuin, nummer 15, is het eerste boerderijtje links.

Met tram en bus:

Aan de tramlijnen wordt gewerkt.

 

Tram 9 naar PR-Wommelgem is momenteel een goede optie. Uitstappen aan de halte "VanRiel". De Ruggenveldlaan oversteken en naar links volgen richting brug snelweg. Juist voor de brug rechts afslaan op de Peter Benoitlaan. 500 m verder weer naar rechts. Nr 15 ligt op het einde rechts, recht tegenover de ingang van de parking van de volkstuintjes.

 

De volgende informatie over de tramlijnen geldt voorlopig niet meer, tot na de werken.


Vanaf het Centraal Station rijden verschillende bussen en trams. Neem tramlijn 24 (blauw-groen) richting Silsburg tot de eindhalte. Vanaf  het treinstation Berchem neem je tramlijn 9 tot eindhalte Silsburg. Daar steek je de Van Strijdoncklaan over en ga je linksaf. Sla het eerste asfalt­weggetje (een uitloper van de Boterlaarbaan) rechts in en volg het tot je bij een splitsing een groep sparren ziet (Peter Benoitlaan). De Verscholen Tuin (nummer 15) is het boerderijtje langs de zandweg daarachter. Ook tramlijn 8 richting P+R Wommelgem brengt je in de buurt van de verscholen tuin. Stap uit aan de halte "van riel". Loop de Fredegandus Van Riel straat door tot aan de Boterlaarbaan. Ga linksaf en blijf aan de linkerkant tot aan de kapperszaak Hair Linea. Voor de kapperszaak linksaf tot de versmalling en dan links de Peter Benoitlaan in.

 

Informatie over de buslijnen:

 

De bussen 420 en 421 vertrekken van Berchem Station. Ze brengen je tot de halte "Peter Benoitlaan" op de Van Strydoncklaan vlak bij de kapperszaak Hair Linea. Je bent dan op 2 minuten stappen van je bestemming.

Met de auto:
Neem vanaf de Antwerpse Ring de E313/A21 naar Luik/Eindhoven. Ga bij afrit 18 (rondpunt Wommelgem) richting Mortsel. Bij de tweede lichten rechtsaf, de Herentalse Baan op. Na 100m zijn er lichten. Blijf rechtdoor gaan (Van Strijdoncklaan). Na 500 m is er een flauwe bocht naar links. Ga daar rechtsaf (Boterlaarbaan). Rij 100 m en draai links de Peter Benoitlaan op. Je kunt parkeren op de openbare parking aan de volkstuintjes recht tegenover de verscholen tuin.

Om de buurt niet te overbelasten, kunnen alleen de docent en eventueel mensen met een handicap langs het zandpaadje voor De Verscholen Tuin parkeren. Parkeer niet voor poorten of garages.